Zamena staro za novo.

Kupovina uz zamenu "Staro za novo" jedna je od mogućnosti koju imate u koliko kupujete novi automobil.

Od sada ne morate da idete u Nemačku da biste nabavili kvalitetno, pouzdano i pristupačno vozilo. U našem Centru polovnih vozila, na jednom mestu, imate veliki izbor i mogućnost da mnogo uštedite kupovinom Mercedes-Benz, smart i drugih brendova polovnih vozila.

1. KOJA VOZILA OTKUPLJUJEMO?

Centar polovnih vozila se bavi prodajom polovnih vozila pretežno iz programa "OTKUP STARO ZA NOVO", proizvođača Mercedes-Benz, a moguć je i otkup vozila drugih proizvođača. Otkupljuju se pretežno vozila koja su kupljena u mreži ovlašćenih dilera na teritoriji Srbije, budući da na taj način najbolje može da se prati istorija popravki i servisiranja vozila. Vozila iz uvoza uglavnom ne otkupljujemo zbog nedovoljno preciznog utvrđivanja pređene kilometraže, redovnog servisnog intervala u oficijalnoj mreži servisa Mercedes-Benz, kao i uvida u verodostojno imovinsko-pravno poreklo vozila.

2. KAKO SE PROCENJUJE VREDNOST STAROG VOZILA (elementi prema kojima se vrši procena)?

Procena polovnog vozila, pri otkupu, vrši se na osnovu uvida u servisni istorijat vozila, opšteg stanja vozila, eventualno postojanje oštećenja, ogrebotina ili havarija, pređene kilometraže, tržišne cene vozila, ali i inteziteta potražnje na tržištu za predmetno vozilo. Zakazuje se detaljan pregled vozila u našem servisu. Nakon urađenog pregleda vozila klijent se informiše o vrednosti vozila u otkupu, tj. Ceni vozila koju može da ponudi EFAC. EFAC d.o.o. zadržava pravo da iz objektivnih razloga ne otkupi određeno vozilo.

3. KOJI SU DODATNI TROŠKOVI ZA KUPCA?

Osim doplate za novo vozilo, za kupca-prodavca ne postoje dodatni troškovi. Kada EFAC otkupljuje vozilo, prodavac snosi troškove prenosa apsolutnih prava vlasništva, a kada je EFAC u funkciji prodavca, tada troškovi padaju na teret EFAC-a.

Klijent je u obavezi da uradi odjavu tablica na sopstvenom vozilu i da kompletira dokumentaciju za ,vozilo koje se otkupljuje, u roku od 3 (tri radna dana) od dana prijema vozila u Centar Polovnih Vozila, kako bi mogla da se izvrši isporuka novog vozila. Klijent sam izmiruje troškove preregistracije i registracije vozila, dobijanja novih tablica i saobraćajne dozvole.

4. KOJA JE PROCEDURA OTKUPA, KOJA SE DOKUMENTA POPUNJAVAJU?

Za započinjanje procedure otkupa, dovoljan je upit stranke, kopija saobraćajne dozvole, servisna knjižica i vozilo na uvid. Nakon kompletiranja procedure iz tačke 2., EFAC d.o.o.. izlazi sa krajnjom ponudom otkupa u pisanoj formi. Ukoliko stranka prihvati ponuđenu cenu otkupa, pristupa se proceduri potpisivanja ugovora o otkupu, vrši se plaćanje, stranka vrši prenos apsolutnih prava vlasništva na EFAC d.o.o.., koji postaje vlasnik predmetnog vozila i daje ga u dalju prodaju. Nakon završene procedure otkupa stranka potpisuje ugovor o kupovini novog vozila. Otkup starog vozila može se i tretirati kao avans za kupovinu novog vozila, pri čemu se vrši doplata do pune cene vozila.

5. KOLIKO TRAJE PROCEDURA PROCENE VOZILA?

Kompletna procedura procene vozila do formiranja krajnje ponude ka klijentu u većini slučajeva traje 48 sati, što zavisi od datuma zakazivanja pregleda vozila u servisu.

Error, your browser is not supported!

Please upgrade to the latest version of your browser and turn off Compatibility View.