Obaveštenje o sajber napadu

Beograd, Februar 2022.

Dragi kupci,

Izveštaji o sajber napadima na kompanije širom sveta se povećavaju već neko vreme. Nažalost, Emil Frey Grupa je takođe bila meta kriminalnog sajber napada. Kada smo otkrili napad, odmah smo preduzeli odgovarajuće mere i procedure kako bismo rizik minimizirali i zaštitili prava naših kupaca, poslovnih partnera i zaposlenih koliko smo mogli. Pored naših internih stručnjaka, radimo zajedno sa spoljnim, tehničkim i pravnim stručnjacima i u bliskom smo kontaktu sa vlastima i policijom.

Nažalost, neki lični podaci su ukradeni tokom napada na našu kompaniju. Ovo može uključivati podatke koji se odnose na vas. Ne možemo isključiti i sprečiti napadače da ove podatke učine dostupnim na Internetu. Podneli smo krivičnu prijavu i prijavili incident nadležnom organu za zaštitu podataka o ličnosti.

Kao opštu meru predostrožnosti i da smanjite rizik od krađe identiteta i pokušaja prevare, generalno vam preporučujemo da:

  • budite oprezni u komunikacijama sa trećim licima koje tvrde da imaju informacije o vama;
  • ne šaljete pristupne podatke (ID, lozinku, bankovne podatke, itd.) putem mejla;
  • promenite svoje lozinke;
  • ne koristite lozinke koje napadač može lako utvrditi i razbiti na osnovu vaših ličnih podataka.

 

Duboko žalimo zbog incidenta. Zaštita podataka i povezana bezbednost ličnih podataka koji su nam povereni bila je i jeste veoma važna za Emil Frey Grupu.

Srdačan pozdrav,

Vaša Emil Frey Grupa

Više informacija na linku

Error, your browser is not supported!

Please upgrade to the latest version of your browser and turn off Compatibility View.